شاید شما هم فردی که مبتلا به آلزایمر است را در آشنایان خود دیده باشید و با عکس‌العمل آن رو به رو شده باشید. این بیماری از شایع‌ترین علت‌های رخداد زوال عقل و فراموشی است. ابتلا به این بیماری باعث تخریب و از بین رفتن سلول‌های خاکستری مغز می‌گردد. در ادامه مقاله به معرفی بیماری آلزایمر و علل ابتلا و درمان آن می‌پردازیم.

آلزایمر چیست؟

آلزایمر که با اصطلاح فراموشی شناخته می‌شود، نوعی از بیماری‌های پیشرونده مغزی است. در این بیماری سلول‌های عصبی مغز می‌میرند و به مرور زمان بافت مغز کوچک می‌شود که ابتلا به آن باعث زوال عقل می‌گردد. به این صورت که فرد مبتلا به این بیماری دچار فراموشی شده که با گذشت زمان، این فراموشی‌ها پیشرفت می‌کند.

بیماری فراموشی در سنین بالا بیشتر رخ می‌دهد. در شروع این بیماری ممکن است بدون نشانه باشد ولی با افزایش علائم ابتلا به این بیماری قابل تشخیص است. سرعت ابتلا به آلزایمر برای افراد یکسان نیست. حتی گاهی در یک فرد طی مدت 3 سال علائم این بیماری شدید شده در برخی دیگر تا 15 سال به طول می‌انجامد.

درمان آلزایمر با دستگاه rTMS در تهران
درمان آلزایمر با دستگاه rTMS در تهران

به طور کلی حدوداً اکثر این افراد تا 10 سال بعد از ابتلا به این بیماری زنده می‌مانند. توصیه می‌شود، در صورت بروز علائم ابتلا به بیماری آلزایمر به بهترین متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود، تا هر چه سریع‌تر روند درمان شروع شود و از سرعت پیشرفت این بیماری کاسته شود.

آلزایمر زودرس چیست؟

ابتلا به بیماری فراموشی معمولاً در سنین بالای 65 سال روی می‌دهد، اما ممکن است افراد بالای 40 سال دچار آن شوند که به آن آلزایمر زودرس می‌گویند.

علائم ابتلا به بیماری آلزایمر

یکی از مهم‌ترین علائم که متوجه می‌شویم فرد به این بیماری مبتلا شده، فراموشی است که این مورد به صورت تکرار سوالاتی که قبلاً به آنها جواب داده‌اید، نمایان می‌شود و همچنین ممکن است یک سری خاطرات مهم را فراموش کند. این افراد ممکن است در بیان کلمات به علت فراموشی دچار اختلال شوند و همچنین قدرت تفکر را از دست می‌دهند. فرد مبتلا در تشخیص مکان و زمان هم دچار مشکل می‌گردد. در صورت پیشروی بیماری این افراد جای قرار گرفتن وسایل و حتی اسم افراد خانواده و همچنین نسبت آنها را فراموش می‌کنند.

برخی از علائم ابتلا به آلزایمر زودرس به شرح زیر است:

  • ایجاد حالات و احساسات کودکانه در فرد
  • اختلال در بیان کلمات و مشکل محاوره
  • اختلال در بینایی و تشخیص فاصله
  • از دست دادن حافظه کوتاه مدت و عدم تمرکز

روش تشخیص آلزایمر

متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژیست با توجه به گفتار مراجعه کننده و تست وضعیت روانی و همچنین یک سری آزمایش غربالگری، توانایی‌های بدنی، زبانی، گفتاری، حافظه بلند مدت و کوتاه مدت را بررسی کند که انجام این تست‌ها برای تشخیص ابتلای فرد به بیماری کمک می‌کند. شایان ذکر است که این علائم ذکر شده، ممکن است به علت ابتلا به عارضه دیگری مانند سکته مغزی رخ داده باشد، به همین دلیل انجام آزمایش‌های تکمیلی مانند اسکن مغز، کمک زیادی برای تشخیص بیماری به پزشک متخصص می‌کند.

مشکلات افراد مبتلا به آلزایمر چیست؟

این بیماری باعث فراموشی و عدم تمرکز حواس می‌شود. به عنوان مثال فرد مبتلا قادر به انجام کارهایی مانند آشپزی و انجام کارهای حسابداری نیست، زیرا این کارها شامل فرایند مشخصی است که عدم تمرکز مانع از انجام آنها خواهد شد. حتی انجام کارهای ساده مثل رانندگی برای این افراد بسیار خطرناک است و بهتر است این افراد از انجام این کار بپرهیزند.

آیا می توان از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کرد؟

همان طور که بیان کردیم، روش یا آزمایش مخصوصی برای تشخیص سریع وجود ندارد و اغلب افراد با مشاهده علائم متوجه این بیماری می‌شوند. تغییرات در برخی از عادت‌های سبک زندگی می‌تواند به میزان زیادی از ابتلا به بیماری فراموشی جلوگیری کند.‌ برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • ترک سیگار و مواد مخدر
  • عدم استفاده از مشروبات الکلی
  • انجام فعالیت روزانه و داشتن تحرک
  • استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها در رژیم غذایی
  • رژیم غذایی صحیح (استفاده از رژیم غذایی گیاهی)
  • انجام فعالیت‌های مناسب تقویت حافظه مانند مطالعه کردن و حل جدول

روش های درمان آلزایمر

تقریباً تمامی افراد از ابتلا به این بیماری هراس دارند و به دنبال روش‌های قطعی درمان هستند. داروها و درمان‌های تجویز شده توسط پزشک متخصص برای کاهش علائم و کمک به داشتن یک زندگی کم دغدغه برای بیمار است.

درمان دارویی آلزایمر

این روش درمانی برای کاهش علائم و کاهش سرعت پیشرفت روند بیماری حتی در کنار سایر روش‌های درمانی نیز انجام می‌گیرد. این داروها هر یک دارای عوارض بسیار بالایی برای بدن هستند، از جمله آریتمی قلبی، کم اشتهایی و بدخوابی.

یکی از اهداف این داروها تقویت شبکه ارتباطی مغز است. علائمی نظیر افسردگی و اضطراب، حتی در شروع روند آلزایمر نیز نمایان است و ممکن است داروها نیز موجب افزایش یا کاهش این علائم شوند.

درمان با دستگاه rtms

یکی از پیشرفته‌ترین روش درمانی برای بهبود و کاهش سرعت پیشرفت آلزایمر، استفاده از دستگاه آرتی‌ام‌اس است، که دکتر هیوا امجدی متخصص مغز و اعصاب در تهران از آن استفاده می‌کند. این دستگاه با ارسال امواج به مغز و شوک‌های بی‌عارضه به درمان آلزایمر کمک شایانی دارد.

سایر راه های درمان بیماری فراموشی

  • استراحت کامل روزانه
  • تمرین تمرکز و تقویت ذهن
  • استفاده از اسیدهای چرب امگا3

برای درمان آلزایمر چه کار کنیم؟

برای درمان آلزایمر در تهران می‌توانید با کلینیک تخصصی دکتر هیوا امجدی متخصص مغز و اعصاب به شماره 09057100172 تماس بگیرید یا در واتس‌اپ پیام دهید.

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز است.
[تعداد امتیازها 4 عدد و میانگین امتیازها 4]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *