این روز‌ها تمامی افراد خصوصاً آقایان با مسئله اضطراب رو به رو هستند که در واقع به اتفاقات ناخوشایند زندگی مرتبط است. تقریباً تمامی افرادی که به این مشکل دچار هستند، دارای علائم فیزیکی در ظاهر یا حالات روحی می‌باشند که به مرور زمان و با عدم توجه به آن امکان شدت یافتن نیز دارند. حال در این مقاله ما به بررسی عوامل ایجاد کننده این اختلال و روش‌های درمان و تأثیر آن بر مغز پرداختیم و اطلاعات کاملی را از این بابت در اختیار شما قرار دادیم.

اضطراب چیست؟

اضطراب پاسخ طبیعی بدن در برابر استرس، ترس و یا هیجان است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که شما دچار استرس ناگهانی می‌شوید و یا در محیطی استرس‌زا قرار می‌گیرید مانند روز اول شروع به کار یا دانشگاه.

اکثر افراد در شرایط خاص دچار استرس می‌شوند، اما اشخاصی که در یک بازه زمانی مثلا 6 ماه دائم مضطرب می‌شود، به بیماری اختلال اضطراب دچار شده‌اند. این اختلال می‌تواند به خاطر عوامل محیطی، عوامل موروثی و یا اختلال مغزی باشد. این دلهره و تشویش ممکن است زندگی روزانه فرد را مختل کند.

توصیه می‌شود برای درمان و یا کاهش روند صعودی اختلال اضطراب به بهترین پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

ایجاد اضطراب در محیط جدید
ایجاد اضطراب در محیط جدید

اختلالات اضطرابی چیست؟

گاهی برخی اتفاقات در زمان و مکان‌های متفاوت باعث ایجاد استرس در فرد می‌شود، مانند حضور در یک مکان شلوغ و جدید که برای بعضی اشخاص بسیار استرس‌زا است اما این مورد مشکلی در زندگی روزمره ایجاد نمی‌کند، اما زمانی که این استرس‌ها زیاد و ادامه‌دار شوند، مانند ترس از خیابان، آسانسور و … در زندگی شخصی فرد تأثیر منفی بسیاری گذاشته و در نهایت شخص علاوه بر اضطراب مداوم دچار شخصیت وسواسی نیز خواهد شد.

انواع اضطراب

مضطرب شدن برای افراد فقط به یک معنی نوع ختم نمی‌شود. در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم داشت:

اختلال هراس

فردی که به خاطر تجربه‌های مکرر حوادث و حملات دچار ترس می‌شود و استرس تجربه دوباره این ترس در او وجود دارد.

فوبیا

افرادی که دارای ترس بیش از حد از یک وسیله یا مکان و … را دارند.

اضطراب اجتماعی

ترس از قضاوت شدن توسط مردم به خاطر کاری که انجام می‌دهد و موقعیت اجتماعی.

اضطراب وسواسی

افکاری در فرد رشد می‌کند که باعث تکرار یک کار به علت درست انجام ندادن آن می‌شود مانند وسواس تمیزی.

اضطراب جدایی

فرد مبتلا به این اختلال، دائماً ترس از جدایی و دوری از خانواده را دارد.

اضطراب ابتلا به بیماری

این فرد ترس از مریض شدن و یا ابتلا به یک بیماری را دارد.

اضطراب ناشی از حادثه

این اختلال بعد از وقوع یک تصادف یا اتفاق تنش‌زا در فرد رخ می‌دهد.

علائم اضطراب در افراد چیست؟

ممکن است علائم این بیماری در همه افراد به صورت یکسان نباشد اما برای شناخت بهتر این مشکل اکثر این علائم را بازگو می‌کنیم:

تنگی نفس

بی‌قراری

اختلالات خواب

مشکل تمرکز

عرق کردن

انقباض عضلانی

ایجاد ترس و پریشانی

لرزش دست و بدن

احساس دلهره و آشوب

بی‌قراری و استرس

افزایش ضربان قلب

افزایش تعداد دم و بازدم

احساس خشکی لب و دهان

احساس سرگیجه و عدم تعادل

بی‌حسی و سوزن سوزن شدن

راه‌ های پیشگیری از اضطراب

برخی از راه‌های جلوگیری از بروز اضطراب به شرح زیر است:

  • استفاده از رژیم غذایی درست.
  • ورزش روزانه و مداوم باعث کاهش استرس و تشویش در فرد می‌شود.
  • افزایش اعتماد به نفس باعث کنترل در برابر شرایط استرس‌زا می‌شود.
  • یکی از عواملی که در ایجاد این اختلال تأثیر دارد، منزوی بودن و گوشه‌گیری است که معمولاً ریشه در کودکی فرد دارد. با افزایش تعاملات اجتماعی و ارتباطات می‌توان از ایجاد این مشکل جلوگیری کرد.
  • داشتن حامی به عنوان یک پشتیبان باعث کاهش استرس در مواجهه با مشکلات می‌شود.
  • فکر کردن به زمان حال و نپرداختن و پیش‌بینی نکردن اتفاقات در آینده باعث کاهش استرس می‌گردد.
  • زمانی فرد دچار استرس و فشار روحی می‌شود که از شرایط و رخدادی که در آن قرار می‌گیرد، بی‌اطلاع باشد. آگاهی از رخداد یا محیطی که در آن خواهد قرار خواهد گرفت، استرس و فشار روحی را کاهش می‌دهد.
  • یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش فشار استرس خندیدن است که آرامش خوبی در فرد ایجاد می‌کند.
  • زمانی که مضطرب هستید، نوشتن وقایع روی کاغذ و خواندن آن باعث کاهش علائم آن خواهد شد.

درمان اضطراب

برخی اضطراب‌ها بیماری به حساب نمی‌آیند و فرد می‌تواند با استفاده از روش‌های موثر ساده این نوع استرس‌ها را کاهش دهد، مانند: استرس قبل از امتحان که با روش‌هایی مثل نفس عمیق، حرف زدن و استراحت در تاریکی قابل کاهش است. این موارد جزء بیماری بشمار نمی‌روند و اضطراب‌های طبیعی نام دارند.

زمانی اضطراب به عنوان یک بیماری شناخته می‌شود که برای مدت زمانی ادامه‌دار باشد. متخصص مغز و اعصاب در این فرد به شناسایی عوامل ایجاد این اختلال می‌پردازد و بهترین روش درمانی را آغاز خواهد کرد. چندین سال قبل برای درمان این اختلالات از داروهای آرام بخش استفاده می‌کردند. این داروها برای درمان این اختلالات موثر نبود و بیشتر در بهبود علائم موثر واقع می‌شد، یعنی زمانی که بعد از مدتی فرد داروها را قطع می‌کرد، باز هم مانند گذشته مضطرب می‌شد. حال بهترین متخصص مغز و اعصاب، روش درمانی موثر را با استفاده از یک دستگاه پیشرفته انجام می‌دهد. ناگفته نماند که برای برخی افراد از داروها نیز در کنار درمان با دستگاه rTMS کمک می‌گیرند.

دستگاه rTMS با انتقال امواج مغناطیسی به بخش‌هایی از مغز سبب شده تا متابولیسم‌هایی در مغز کاهش یا افزایش پیدا کنند که در نهایت برای رفع بیماری‌های مرتبط با روانپزشکی نیز موثر واقع شود. عدم فعالیت نورون‌های عصبی سبب بروز بسیاری از بیماری‌ها نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس و … می‌شوند که امروزه با دستگاه rTMS کاملاً بهبود می‌یابند.

این دستگاه حتی برای افرادی که دارای بیماری پیشرفته اضطراب هستند و با دارو نیز درمان نشدند هم موثر است و کاربرد خود را تاکنون به نمایش گذاشته است. تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال نورون‌های مناطق مختلف مغز را تحت تأثیر قرار داده و عملکرد مثبتی در مدار‌های مغزی ایجاد خواهد کرد.

بهترین روش درمان اضطراب چیست؟

بهترین روش درمان اضطراب استفاده از دستگاه rTMS زیر نظر متخصص مغز و اعصاب در تهران است. برای درمان کردن اضطراب میتوانید با کلینیک تخصصی دکتر هیوا امجدی با شماره 09057100172 تماس بگیرید یا در واتس‌اپ پیام دهید.

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز است.
[تعداد امتیازها 10 عدد و میانگین امتیازها 3.4]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *